6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana PROBA APrima sesiune a examenului de Bacalaureat începe astăzi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se aplică în receptarea mesajelor orale şi scrise şi în producerea unor tipuri de discurs (descriptiv, informativ, narativ, argumentativ) exersate în cadrul învăţământului liceal. Subiectele cuprind texte literare şi nonliterare, la prima vedere, precum şi itemii corespunzători evaluării competenţelor specifice şi a conţinuturilor asociate din prezenta programă. Subiectele vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea integrală a acestora în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat şi mediu.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

 Modele de subiecte 2017 - Certificare competente:Model de subiect bacalaureat 2017 Proba A Competenţe lingvistice Limba română
 Proba B Competenţe lingvistice Limba maternă
               -Limba croata materna model de bilet oral
               -Limba germana materna model de bilet oral
               -Limba italiana materna model de bilet oral
               -Limba maghiara materna model de bilet oral
               -Limba sarba materna model de bilet oral
               -Limba slovaca materna model de bilet oral
               -Limba turca materna model de bilet oral
              -Limba ucraineana materna model de bilet oral
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba engleză
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba franceză
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba germană modernă (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba ebraică modernă (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba italiană (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba japoneză (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba portugheză (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba rusă modernă (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba spaniolă (*zip)
 Proba C Competenţe lingvistice Model Limba turcă modernă (*zip)

 Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat:


(1) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca în salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii având obligatia de a lasa obiectele mentionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop.
(2) Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate la alin. (1) în sala stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiti în examen.
(3) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea sau în bancile în care sunt asezati în salile de examen, orice fel de Lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, însemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
(4) Se interzice candidatilor sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea, sau în bancile în care
sunt asezati în salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati ori cu exteriorul.
(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu
exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.
(6) Candidatii care încalca regulile mentionate la alin.(3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

CALENDAR BACALAUREAT 2017


Probele orale


Proba la limba română: 6 - 7 iunie

Proba la limba maternă: 8 - 9 iunie

Evaluare competenţelor digitale: 9, 12 - 13 iunie

Proba la limba străină: 14 - 16 iunie

Probele scrise

Limba şi literatura română: 26 iunie

Limba şi literatura maternă: 27 iunie

Proba obligatorie a profilului: 28 iunie

Proba la alegere: 30 iunie

Rezultate

Afişarea rezultatelor: 5 iulie

Depunerea contestaţiilor: 5 iulie (după ora 16.00)

Rezolvarea contestaţiilor: 6 - 9 iulie

Afişarea rezultatelor finale: 10 iulie

Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]